Sosyal Medya da
Bizi Takip Edin
‘LabX Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği’ nin Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Oldu’
Fikrim Var, Sermayem Yok! Diyorsanız Doğru Yerdesiniz! Fikirlerinzi Hayata Geçiriyoruz

2014 yılında 36 ülkeden 264 melek yatırımcıya ev sahipliği yapan Avrupa Melek Yatırım Forumu’nun İstanbul’da toplanması Türkiye'de girişimlerine kaynak arayan yeni girişimcilere umut vermişti.  Organizasyonu üstenen TBAA – Melek Yatırımcılar Derneği, aynı zamanda EBAN’ın Başkan Yardımcısı ve merkezi Londra’da bulunan WBAA – Dünya Melek Yatırımcılar Birliği’nin de yönetim kurulu üyesi.

 

Melek Yatırımcılık sistemimizin global sesi konumundaki TBAA – Melek Yatırımcılar Derneği’nin geçen hafta içinde Av Levent Durak’ın Divan Kurulu Başkanlığı’nda genel kurulu yapıldı.

 

Genel Kurulda, Türkiye’de faaliyet gösteren 12 melek yatırım ağının 8’i TBAA çatısı altında pek çok komite, konsey ve yönetim kademesinde yer aldı. Böylelikle, TBAA, sektörün neredeyse %80’ini temsil eden çatı örgüt niteliğine sahip oldu. Üstelik, TBAA’ya katılan melek yatırım ağlarının önemli bir kısmı hem Hazine Müsteşarlığı’nca onaylı hem de EBAN üyesi. Aralarında uluslararası ödül almış ağlar da var.

 

Melek yatırımcılık sektörümüzün daha da güçlü gelişimi için çok önemli rol oynayan TBAA, bundan böyle daha da güçlü şekilde hem Türkiye’de hem de global pazarlarda daha aktif rol alacak.

 

Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Konseyi’nin yanı sıra oluşturulan çalışma komiteleri ile crowdfunding, inovasyon, teknoparklar, inkubasyon merkezleri de TBAA tarafından yakın iletişim ağına alınmış oldular. Kurulan komiteler ve seçilen komite başkanları ise genel kurulda yaptıkları konuşmalarda hızlı bir çalışma temposuna gireceklerinin sinyalini verdiler.

 

 

LabX ise oy birliği ile Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği’ nin kurucu yönetim kurulu üyesi seçilip, uluslararası platformda üstlendiği rolün ağırlığını bir kez daha gözler önüne serdi.